ISEKI

Kommunális- és mezőgazdasági traktorok, nagyteljesítményű fűnyírók

TG 6400 AHL

HATÁROZOTT ERŐ és intelligens technika

A TG 6000-es sorozat legkisebb hidrosztatikus meghajtású modellje a TG 6400 AHL típus. A 3-hengeres, vízhűtéses, 1498 ccm-es dízelmotor max. teljesítménye 40 LE. A fokozatmentes hidrosztatikus hajtású modell három sebességtartományban dolgozik, a menetvezérlés egy erőkifejtést nem igénylő, vibrációmentes lábpedállal történik, az irányváltást pedig a kormányoszlopon elhelyezett Shuttle-Shift karral egy ujjmozdulattal elvégezhetjük.

Az egy darabból készült, masszív, fém motorháztetőnek köszönhetően könnyen és fáradság nélkül hozzáférhető az összes motor részegység, lényegesen megkönnyítve ezzel a napi karbantartási feladatok elvégzését.

Az teljesen új koncepciójú fülke fényvédő színezéssel ellátott ajtói lényegesen nagyobb ajtónyílást kínálnak, megkönnyítve ezzel mindkét oldalon a kisebb és nagyobb vezetők számára is  a be- és kiszállást. A szériafelszereltséghez tartozó klíma berendezés a tető hátsó részébe került, szabad kilátást és még több fejteret kínálva ezzel a magasabb gépkezelőknek. Az alapkivitelben is kiemelkedően kényelmes ülés számtalan beállítási lehetőséggel rendelkezik (háttámla, deréktámasz, pozíció, ülésmagasság, dőlés), a kényelem az opcióként rendelhető légrugózású üléssel tovább növelhető.

A kezelőszervek és műszerek zöme a vezető látóterébe esik, így munkavégzés közben a kezelő 100%-osan az adott feladatára koncentrálhat. Az új digitális-analóg kombinált műszerfal az összes fontos üzemi információt jól láthatóan megjeleníti: sebesség, kardán fordulat, üzemmód, összkerék meghajtás, kézifék, üzemóra számláló, üzemanyag szint stb.), növelve ezzel a gazdaságosság mellett a napi munkavégzés biztonságát is.

A Kat. 1-es, gyorscsatlakozós alsó tartókarokkal szerelt hátsó hárompont emelőereje 2000 kg. A hátsó kardántengely fordulatszáma 540 és 750 1/perc, a has alatti (opcionálisan front) kardántengely fordulata pedig 2000 1/perc. A munkahidraulika szivattyú teljesítménye 52,4 l/perc. Alapfelszereltségként hátul 2 pár kihelyezett hidraulikacsatlakozót találunk.

A TG 6000 AHL MODELLEKRE JELLEMZŐ MŰSZAKI MEGOLDÁSOK

Az alapfelszereltség részét képező hidraulikavezérlő Joy-stick segítsé- gével kialakítástól függően irányíthatja a frontemelőt és a front adapterek oldalállítását (pl hótolólap, seprőberendezés stb.), de homlokrakodó kezelését is innen végezheti. Az adapterek gyors ürítéséhez az egyik hidraulikavezérlő rendelkezik ún. gyorsjárati funkcióval. A másik vezérlő úszóállás funkcióval van ellátva.

A hidrosztatikus elektronikusan szabályozható. Az elektronikus tempomat (5) gombnyomásra rögzíti a kívánt sebességet. A memória funkció (6) gombnyomásra beállítja a legutoljára kiválasztott sebességet. A sebesség határolóval (7) a max. sebességet tudjuk korlátozni. A dinamika választóval (8) a hidromotort tudjuk lágy vagy agresszív mód között fokozatosan szabályozni.

Fokozatmentes hidrosztatikus menetvezérlés egypedálos működtetéssel. Max sebesség 36 km/h, típustól és abroncsozástól függően. A TG 6490 AHL és 6670 AHL modelleknél egy terhelés alatt kapcsolható High/Low váltóval egészül ki a hidrosztatikus meghajtás.


Jobb oldalon található a menetvezérlő pedál, amellyel a traktor sebességét tudja fokozatmentesen és erőkifejtés nélkül szabályozni. Balra tőle található a két fékpedál.

Az előre- és hátramanet kiválasztására szolgál a kormány alatt baloldalon található, egy ujjal mozgatható kapcsoló. A kuplung használata nélkül válthat azonnal irányt lassan, vagy akár energikusan a beállított dinamikatartománynak megfelelően.

A kormány alatt jobboldalt található karral két funkciót vezérelhet. 1. normál üzemben a hidromotor terhelés alatti alatt kapcsolható lassú-gyors fokozatok között. 2. aktivált tempomatnál a beállított sebességet tudja meghatározott lépésekben növelni, illetve csökkenteni.


A TG 6000 sorozat fülkés modelljeiben két kiegészítő csatlakozót találhat. A felső, egy szabványos 12 V-os csatlakozó külső fogyasztók számára, az alsó pedig egy sebesség jeladó csatlakozó, pl. téli munkavégzésé esetén egy menetfüggő szóró berendezés vezérléséhez.

A TG 6000-es fülkés modellek esetében a kezelőnek tökéletes rálátása van a munkaterületre. A kabin kellemes zajszintje messze az előírt határérték alatt van. A fülke alapfelszereltségéhez tartozik a klíma berendezés fűtéssel és a nagy teljesítményű ventilátorok.

ATG 6490 AHL és TG 6670 AHL modellek alapfelszereltségben rendelkeznek egy kiegészítő munkahengerrel, amely a hátsó hárompont emelőerejét növeli. A munkahengere jobboldalon található, alkalmazkodva egyes speciális munkaeszközök, pl. rézsűkaszák, oldalra kitolható kaszák terheléséhez.

 

.

MŰSZAKI ADATOK

Modell TG 6400 AHL
Motor 3-hengeres vízhűtéses turbódízel
Max. teljesítmény 40 LE
Max. teljesítmény
[97/68 EG szerint]
29 kW
Lökettérfogat 1498 ccm
Hajtómű  
Meghajtás fokozatmentes hidrosztatikus
Sebességtartomány 3
Max. sebesség hátra 31 km/h
Max. sebesség hátra 25 km/h
Hidraulika    
Munkahidraulika 52,4 l/perc
Kormányhidraulika 29,3 l/perc
Méretek  
Hossz 3195 mm
Szélesség 1390 mm
Magasság 2260-2220 mm
Önsúly 1750 kg
Fordulókör 6000 mm
GALÉRIA

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 ISEKI

Theme by Anders Norén